ATIK İLAÇLAR 2022 HK.

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM,

Çevre İl Müdürlüklerinin, İl Sağlık Müdürlüğüne göndermiş olduğu "Atık İlaçların yönetimi" konulu yazıda eczanelerimizde bulunan miyadı geçmiş ilaçların nasıl imha edileceği konusuna açıklık getirilmiştir. Buna göre Eczanelerimizde bulunan 18.01.09 atık kodlu tehlikesiz ilaçların ve 18.01.08* kodlu tehlikeli ilaçların süresi içerisinde imha ettirilmesi gerekmektedir. (18.01.09 kodlu tehlikesiz ilaçlar miyadı geçtikten sonra 1 yıl, 18.01.08* kodlu tehlikeli ilaçlar ise miyadı geçtikten sonra 6 ay içinde imha ettirilmelidir.)

Yukarıda adı geçen yazıda,"Bu kapsamda atık ilaçların, ilgili atık kodlarını (18 01 08*. 18 01 09, 18 02 07*, 18 02 08, 20 01 31* ve 20 01 32) kabul etmek üzere atık yakma konulu çevre izin ve lisansı bulunan işletmelerde bertaraf edilmesi gerektiğinden ya doğrudan söz konusu yakma tesislerine gönderilmesi ya da bu tesislere gönderilmek üzere yine çevre izin ve lisansı bulunan ara depolama tesislerine gönderilmesi sağlanmalıdır." ifadesine istinaden Odamız bu konuda çevre izin ve lisansı bulunan bir eczacı kooperatifi olan PHARMABOTANICA ile anlaşma sağlamıştır.

Bundan sonra atık ilaç ve ilaç dışı ürünlerinizi www.atikilaclar.com adresine kayıt etmek ve orada açıklanan prosedürleri yerine getirmek suretiyle imha edilmek üzere PHARMABOTANICA'nın anlaşmalı olduğu kargo şirketlerine teslim ederek imhasını sağlayabilirsiniz. İmha işleminin yapıldığına dair gerekli tüm resmi evraklar PHARMABOTANICA tarafından adresinize gönderilecektir.

NOT: Miyadı geçmiş ilaçlarınızın excel formatında karekod listesini bilgi@atikilaclar.com adresine gönderirseniz, sisteme girişiniz otomatik olarak yapılabilecektir.

Bilgi için 0(312)284 20 60-284 20 64 nolu telefonları arayabilirsiniz.

30.11.2021 ÇARŞAMBA gününe kadar sisteme Atık İlaç bilginizi girerek çıktıları ve ilaçlarınızı hazır etmeniz gerekmektedir.

Eczacı Odamıza verilen özel fiyat ve detaylı bilgiler ekte verilmiştir.

ATIK İLAÇLAR 2022 HK.