CEZAEVİ REÇETE GİRİŞLERİ HK.

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM,

Cezaevi reçeteleri CETAŞ sistemine girilirken reçetedeki dozların yanlış girildiği hem cezaevi yetkilileri tarafından bildirilmiş hem de tarafımızca tespit edilmiştir. Özellikle RENKLİ reçete sistemine tabi ilaçlar için hem hasta mağduriyeti oluşturmakta hem de sıkıntılar meydana gelmektedir.

Bugünden sonraki reçetelerde doz düzeltme işlemi Cezaevi yetkilileri tarafından dozu yanlış giren eczanemizden talep edilecektir.

Bu türden yaşanan sıkıntıların önüne geçebilmek için ;

• Eczacılarımızın ve Eczacı Teknisyenlerimizin reçete girişlerini dikkatli yapmaları ve fatura etmeden önce reçete dozlarını tekrar kontrol etmeleri.
  • Yine de sehven yanlış girilen doz olması durumuna karşın gelen reçetelerin bir fotokopisini alarak eczanede muhafaza etmeleri ve gerekli olduğunda EK’teki dilekçe ile birlikte eczacı odamıza başvurmaları gerekmektedir.

Bilgilerinize önemle  rica ederiz.

Yönetim Kurulu Adına

Ecz. Raif AKSAY

Not: Reçetesi ibraz edilmeyen reçetelerde doz düzeltmesi kesinlikle yapılmamaktadır.

CEZAEVİ REÇETE GİRİŞLERİ HK.