GRAM TAKIMLARI HK. ( KIRŞEHİR )

Gram takımlarının periyodik kontrolleri için genel yaklaşımlar;

Eczacılarımız eşit kollu manuel terazi kullanıyorsa cezaya maruz kalmamak için mutlaka gram takımlarını kalibre etmek zorundadır.

Bu kontrolleri de TSE sitesi üzerinden gerekli başvuru yapıldıktan sonra

(Ek’te bu başvuru için gerekli kılavuz mevcuttur) kontrole göndermek zorundadır.

Gram takımında; 20 mg ve altında bir kütle varsa GEBZE’ye, 20 mg ve üzeri kütleler var ise Kayseri TSE bölgeye kontrol için gönderilmelidir.

Bu işlem de iki seneye bir tekrarlanmalıdır.

Eğer eczacılarımız, Ocak-2020 tarihi itibariyle TSE’nin sitesi üzerinden başvuru işlemi yapmışsa, Mart-2021 tarihinde kütle takımlarının miligramlarına göre Gebze’ye veya Kayseri’ye gönderebilirler. (Aldığımız bilgilere göre:  pandemi sebebiyle yetişmeyen kontrol işlemleri bu seneye sarktığı için gecikme olmuştur.)

Gram takımı kontrolü bu yıl dolan eczacılarımız ise; gram takımlarını 28 Şubat’a kadar TSE’nin sitesinden (basvuruportal.tse.org.tr) yapacakları başvuru işleminden sonra aynı tarihte yani Mart-2021 tarihinde kütle takımlarının miligramlarına göre Gebze’ye veya Kayseri’ye gönderebilirler.

Fakat aldığımız duyumlar ülkemizdeki birçok eczanemizde bulunan gram takımlarının yıllara yenik düştüğü ve geçer not alamadığı yönündedir. Dolayısıyla eczacılarımız bu kontrol işlemlerini yapmaya gerek duymadan yeni gram takımı almaya veya elektronik terazi almaya yönlenmişlerdir. Eczacı odamız konu ile ilgili EGAŞ’la görüşmeler yapmış ve EGAŞ’ın elinde ürün olmamasına rağmen fiyat almıştır ki tüm Türkiye bu konu üzerine sorunu çözmeye yönelmiştir.

Elektronik terazi: 1450 TL

Gram takımı:  350 TL

TSE KAYSERİ BÖLGEKOORDİNATÖRLÜĞÜ

Adres: Organize Sanayi Bölgesi 10.Cad.No:4 Melikgazi/Kayseri

GEBZE KALİBRASYON MÜDÜRLÜĞÜ

Adres: Cumhuriyet Mah. 2258. Sok. No: 10 Gebze / KOCAELİ

EK-1: Ölçü Aletleri Başvuru Kılavuzu

EK-2: Ölçü Aletleri Ücret Tarifresi

Her eczanenin kütle seti muayenesi için gerekli olan gönderim şekli şöyle olmalıdır:

-Her eczanenin başvuru formu (evrak no yazan sayfa olsa yeterli) kütle kutusu ile ilişik olmalıdır.

-Kütleler, kütle set kutusu ile birlikte gönderim yapılmalıdır.

-1gr dan küçük olan kütleleri mini poşetleme yapıp kütle kutusu içine koyulmalıdır.

-Kütle Kutusu açılmayacak şekilde lastikle veya bant ile paketleme yapılmalıdır.

-Setin içinde eksik kütle olabilir fakat aşağıda belirtilenlerden fazla olmamalıdır. (bir sonraki muayenesinde eksik olmayacak aşağıdaki teşkile birebir uygun olmak zorunda)

-Kütleler paslı, kirli olmamalıdır aksi halde muayene yapılmadan uygunsuz değerlendirilip mühür vurulur.

Set şekli de şöyle olmalıdır:

10 mg

20* mg                       1g

20 mg                         2*g

50 mg                         5g

100 mg                       10g

200* mg                      20*g

200 mg                        20g

500mg                         50g

- NOT: SETİNİZDE mg ve gr  KARIŞIK KÜTLE VAR İSE TSE GEBZE KALİTE KAMPÜSÜNE GÖNDERİLİRKEN ;                                                                                 KAYSERİYE SADECE 1 GR VE 50 GR ARASI OLAN SETLER GÖNDERİLECEKTİR.