HASSAS TERAZİ KALİBRASYONU VE KÜTLE SETLERİNİN MUAYENESİ HAKKINDA

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM;

Eczanelerimizde kullanmakta olduğumuz ve iki yılda bir yaptırmamız gereken hassas terazi ve kütle seti ile ilgili yapılması gerekenler ;

1-HASSAS TERAZİLER İÇİN YAPILMASI GEREKENLER : a- Bu yıl hassas terazilerin kalibrasyon işlemi ilimizde faaliyete başlayan ahi damga tarafından yapılacaktır.(Kalibrasyonu en son 2018 yılında yapılanlar ve üretim tarihi 2018 olan terazilerin bu yıl mutlaka kalibrasyonu yapılmalıdır.) “http://www.ahidamga.com adresine girilerek “tartı aletleri hizmet talep formu” tıklanacak açılan form yazdırılıp gerekli bölümler eczacı tarafından doldurulup ,kaşe imza yapılarak eczacı odamıza en geç 15.01.2019 Çarşamba Günü saat 17:00'a kadar bırakılacaktır. b- Bu işlem için ücretlendirme 82,10 TL+%18 KDV '=96,87dir. Ahi damga yetkilisi tarafından,talep formu yollayan eczanelerden ziyaretleri esnasında tahsil edilecektir.

2-KÜTLE SETİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER: Eczanelerinde eşit kollu terazisi olanlar ayrıca kütle seti için de muayene işlemi yaptırmak durumundadır. Kütle setininde kontrol edilerek muayene için günü gelenlerin odamıza bilgi vermesi gerekmektedir.

Kalibrasyonu yapılmayan teraziler ve muayene işlemi yapılmayan kütle setleri için yasa gereği para cezası uygulanmaktadır. Bu yüzden belirtilen işlemlerin eksiksiz ve zamanında yapılması önem arz etmektedir. Bilgilerinize rica ederiz.