SGK TARAFINDAN TAKROLİMUS VE ZOLEDRONİK ASİT ETKEN MADDELİ İLAÇLARDA YAPILAN REFERANS FİYAT GRUBU DÜZENLEMELERİ HAKKINDA

SGK Tarafından Takrolimus ve Zoledronik Asit Etken Maddeli İlaçlarda Yapılan Referans Fiyat Grubu Düzenlemeleri Hakkında

Bilindiği üzere “TR003B” referans fiyat grubu içerisinde bulunan takrolimus etken maddeli ilaçlar Medula Sisteminde eşdeğerlikleri bulunmadığından, ancak referans fiyat grupları aynı olduğundan Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenecek bedellerinin hesaplanmasına bu ilaçlar birlikte değerlendirilmekteydi.

“TR-026A” referans fiyat grubu içerisinde bulunan zoledronik asit etken maddeli ilaçlar da aynı yöntem izlenmekteydi.

Takrolimus ve zoledronik asit etken maddeli ilaçlarda oluşan yüksek fiyat farklarına bağlı durum Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na yazılı olarak iletilmiştir.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bugün (24.04.2018) “Olağanüstü İlaç Geri Ödeme Komisyonu Kararlarına İstinaden Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında” başlıklı duyuru yayımlanmıştır. Duyuru ekinde bulunan ve 25.04.2018 tarihinde yürürlüğe girecek düzenlemelerin yer listede takrolimus ve zoledronik asit etken maddeli ilaçlarda “TR003B” ve “TR-026A” referans fiyat grubu ibarelerinin kaldırıldığı görülmektedir.

Kurum duyurusu ve eki listeye ekteki linklerden ulaşılabilmektedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Kurum duyurusu için tıklayınız.

Düzenlemelerin yer aldığı liste için tıklayınız.