34.Bölge Aksaray Kırşehir Eczacı Odası

YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARIN ENTEGRASYONU HK.

Değerli Meslektaşlarım,

GİB'den edinilen bilgiye göre; banka POS özelliğini de barındıran EFT-POS özellikli yeni nesil ödeme kaydedici cihazların internete bağlı olması durumunda sistem otomatik olarak gerekli işlemleri yapıyor. Cihazınızda yaşadığınızı düşündüğünüz problemler internet bağlantısı sağlandığı zaman büyük ölçüde ortadan kalkıyor.

Yeni Nesil ÖKC internet bağlantısının varlığının kontrol edilmesi için cihazınızın üretici firması ile irtibata geçmeniz ve cihazınızın internet bağlantısını kontrol ettirmeniz gerekiyor.

Gerekli teknik ayarlamalar ile internet bağlantılarının kontrol ettirilmesi, Aylık Satış Raporları’nın GİB'e bildirilmesi ve herhangi bir cezai işleme maruz kalınmaması açısından en geç Ocak 2019 ayı içerisinde yaptırılması önem arz ediyor.

Yeni Nesil ÖKC'lerin yazılımının güncel olması da bir diğer önemli nokta. ÖKC yazılım güncellemesi gerektiğinde otomatik olarak size güncelleme bildirim isteği gönderiyor. Bu durumda yazılım güncelleme talebini kabul etmeniz gerekiyor.

Konu ile ilgili olarak GİB'in resmi internet sitesinde yayımlanan duyuru dosya ekindedir. Bilgilerinize sunarız.

YÖNETİM KURULU ADINA

Ecz.H. Hüseyin KAYMAK